keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Vuorijuoksu koettelee kestävyyttä

Noora on kuvattu Rebalsadors-vuorilla, jonne matkaa Valencian kaupungin keskustasta on noin 30 kilometriä.
Horisontissa näkyy La Malvarrosa -ranta.

Perinteinen ja suosittu juoksuharrastus saa lisähaastetta, kun siihen yhdistää vaikean vuoristomaaston. Vuoret ovat tulleet tutuksi Nooralle hänen valencialaisen miehensä kautta. Lluis harrastaa vuorijuoksua: hän osallistuu ultramatkan kilpailuihin, tavallisesti n. 70–100 km juoksuihin, joita järjestetään vuorilla ympäri Espanjaa. Ultramatkalla tarkoitetaan yli maratonin mittaisia reittejä, ja kovan kunnon ylläpitämiseksi Lluisin arkisetkin kuntolenkit kestävät kolmisen tuntia.

Noora ei ole itse osallistunut kilpailuihin, mutta on käynyt mukana tapahtumissa ja kävelemässä vuorilla kilpailujen ulkopuolella. Vuorilla pidetään myös lyhyempiä 5-10 kilometrin kisoja, jotka Noora saattaa vielä ottaa tavoitteekseen, jos oikein innostuu. Harrastusmielessä polkuja riittää vuorilla loputtomiin. Useimmat polut ovat kuitenkin huonosti merkittyjä tai kokonaan merkitsemättömiä, joten mukana kannattaa olla alueen tunteva treenikaveri. Vuorilla pääsee nauttimaan huikeista maisemista ja toisaalta haastamaan itseään niin pitkälle kuin vain kuntoa ja sisua riittää.

Lluisin mielestä Rebalsadors-vuoret eivät ole kovinkaan korkeat, sillä niiden huippu ylettyy "vain" 798 metriin.

Vuorijuoksuharrastuksen takia Noora ja Lluis reissaavat viikonloppuisin paljon. Espanja on maanmuodoiltaan muhkurainen, joten eri puolilla maata on lukuisia sopivia kilpailukohteita. Koska lähtöpaikat ovat tyypillisesti pieniä kyliä, niihin pääsee kätevimmin omalla autolla. Harrastus vie näkemisen arvoisiin paikkoihin, joihin ei muuten tulisi menneeksi. Sillä välin kun Lluis juoksee tuntikausia kestävissä kilpailuissa, Nooralla on aikaa nauttia jylhistä maisemista ja tutustua lähiseutuihin.

Ylöspäin!

Tämän kirjoituksen kuvat on saatu Nooralta. Niitä käytetään hänen luvallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!